Пол Уайли

paul wiley

Пол Уайли е американски композитор на независими филми, известен най-вече с музиката си по поредицата Terrifier на режисьора Деймиън Леоне.

Уайли е роден на 4-ти март 1963-та година в Чикаго, щата Илинойс. Израства в музикална среда, като слуша на плочи различни банди, включително класиците “Бийтълс”. Като млад участва в няколко банди, където свири на барабан и на китара. След като се мести в Лос Анджелис през 2010-та започва да записва музиката на различни реклами. Започва да свири на китара за Мерилин Менсън и заедно с него обикаля света между 2014-та и 2019-та година.

По време на една от обиколките той успява да запише саундтрака на Terrifier, независим филм на ужасите от режисьора Деймиън Леоне, който се превръща в култов хит заради сцените на екстремно насилие в него. Музиката на Уайли е приета добре и той е поканен да запише музиката и за продължението Terrifier 2, наричано от мнозина най-бруталния филм, излизал някога на голям екран.

Филмовата музика на Пол е описвана като “комбинация от синтетични и акустични цветове, създаваща неповторим звуков пейзаж”. Надяваме се той да ни радва с нея още дълги години!

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор