Покана за годишните награди на Цитаделата!

plakat zentazi ok.4 ок

Общински Културен Институт Дом на Културата “Средец” има удоволствието да Ви покани за 23-тите годишни награди за фентъзи и хорър на Цитаделата! Събитието ще се състои на 27-ми януари от 17.30ч във фоайето пред концертната зала и е отворено и със свободен вход за всички любители на жанровете фентъзи и хорър.

Movie 23

През последните четири месеца клубът гласува различните победители по категории, като най-голям интерес събра класацията за Филм на годината, където в рамките на 24 часа бяха подадени над 50 гласа, а победителят бе избран с много малка разлика пред втория. Припомняме, че за победата се бориха “Екзорсистът на Папата” с Ръсел Кроу, “Нощна смяна във Фреди” с Джош Хъчерсън и “Призраци във Венеция” на Кенет Брана.

Game 2023

Другите категории, преминали при висок интерес бяха тези за Игра, Книга и Герой на годината, но фактически навсякъде имаше динамика и напрежение. В категорията за Игра впечатление направиха две от най-силните заглавия, излизали в жанра не сам през последната година, ами и изобщо в историята – Baldur’s Gate 3, част от вселената на Forgotten Realms и Hogwarts Legacy, разширила обичания свят на магьосника Хари Потър, там участваше и класическото приключение за супергероя Spider-Man, минало remaster.

За да научите имената на наградените заповядайте при нас след седмица. Очакваме Ви!

Citadelata-collage

Тагове:  

Оставете отговор