Под дулото на пистолета

pistol whipped

По празниците си имам нещо като традиция да разпускам с някой филмов екшън. Така стана и снощи, когато имах възможността да гледам “Под дулото на пистолета”, заснет през 2008-ма година с участието на актьорите Стивън Сегал и Ланс Хенриксен.
Сегал, който изгради цялата си кариера около ролите на загадъчни и смъртоносни полицаи, владеещи източни бойни изкуства, отново е ченге, но този път героят му Мат здравата е закъсал. Макар да има опасно минало на военен, а после и на полицай, сега той е задлъжнял жестоко заради своята слабост – хазарта. И така докато някой не купува дълговете му, мистериозен човек, наричан Стареца /Ланс Хенриксен/. Стареца иска от Сегал да свърши някои специфични услуги, а по-специално да стане негов асасин, който работи под ръководството на неговата дясна ръка, агент, наричан Блу. Без да има особено богат избор, Мат се съгласява и започва да работи по мисиите си, сред които има сблъсъци с италианци и севернокорейци. Но да си асасин е неблагодарна работа и скоро Мат ще е изправен пред жестока дилема, която застрашава спокойствието на дъщеря му и нейния втори баща, който живее с бившата му съпруга. Какво решение ще вземе героят на Сегал, застанал под дулото на пистолета?
Знам, че е малко лицемерно да съм критичен към други филми и сериали и в същото време да гледам с наслаждение продукциите на Стивън Сегал, но какво да направя – от малък си обичам екшънчета, знам, че те не са кой знае колко висока топка и въпреки това продължавам да си ги харесвам. Конкретно “Под дулото на пистолета” е нелошо упражнение в жанра, като в него има добра комбинация от ръкопашен бой и престрелки на фона на сравнително оплетен, макар и на места някак недоразказан сюжет. Въпреки, че е доста понапълнял спрямо най-добрите си години от “Под обсада” и “Труден за убиване”, Стивън Сегал остава истински екшън герой и един от най-запомнящите се актьори в жанра. Ако сте харесали и други негови филми, то съм сигурен, че гледате с удоволствие и “Под дулото на пистолета”.

2 коментара за Под дулото на пистолета

  • Iskren  :

    Steven RULEZ!

    • Alexander  :

      така е, един от най-мъжките актьори в Холивуд

Оставете отговор