Подмяната

the changeling poster

Продължавам серията с ревюта на хорър филми, като този път се връщам към класиката и представям на вниманието ви “Подмяната”, филм от 1980-та година, вдъхновен от действителни събития, макар и украсени с художествена цел. В главната роля влиза легендарният актьор Джордж Скот, известен и като детектив Киндерман от “Заклинателят III”.

Известен композитор преживява тежка лична трагедия, когато семейството му загива в тежко пътнотранспортно произшествие. Смазан от скръб, той четири месеца не знае къде се намира, но след това решава да се върне към работата, като наема и нов дом, голяма стара къща, в която от много време никой не е живял. За съжаление обаче още от първите дни той става свидетел на мистериозни и зловещи събития – в дома се тропа неистово, от нищото се чупи прозорец, детската топка на покойната му дъщеря се търкаля по стълбите. Човекът решава да проучи какво се е случило в миналото на къщата и разкрива серия от ужасяващи събития…

the-changeling-fire

“Подмяната” се счита за един от най-добрите филми на ужасите в историята, а това е оправдано от сюжета на историята, който, макар да започва от клишето, претърпява изненадващ сюжетен обрат към средата и отвежда зрителя в съвсем друга посока. За да оцените това обаче трябва да имате търпение, тъй като подобно на много хоръри от старо време, “Подмяната” е доста бавен и разчита основно на атмосферата и майсторската игра на Скот, за да задържа интереса на зрителя. Крайният резултат обаче си заслужава и затова, ако сте в настроение за класика, да гледате или да си припомните този филм в никой случай няма да е лош вариант.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор