Плячка за Дявола – Част 2

may the devil take you too

Алфи, баща ти праща много поздрави от Ада…

Режисьорът Тимо Тянханто и актрисата Челси Ислан се завръщат за втора част от филма на ужасите “Плячка за Дявола” (на английски преведено остроумно като Make The Devil Take You Too), която ви представяме с настъпването на новата седмица в рубриката ни “Азиатско каре”. Продължението на оригиналния хорър от 2018-та година излезе в Индонезия през миналата година, а в Щатите бе разпространено от платформата за страшни филми Shudder, като въпреки това не е особено трудно да се намери онлайн.

make the devil take you too witch

Алфи и малката й сестра Нара са преживели страховитата среща с Иблис в изоставената вила на покойния й баща, но въпреки това спокойствието не е настъпило в живота им, а злите сили я навестяват със зловещи привидения, подсказващи, че й предстои нова битка. Тя настъпва с отвличане, което я отвежда до старо сиропиталище, чиито някогашни питомци разказват чудовищна история – тормозени жестоко от приемния си баща, те са извършили ужасно престъпление, за да се отърват от него, убийство, което полицията така й не е могла да разкрие.

devil take you gorey

Но дори то не успява да ги отърве от стария Аюб, както се е казвал злият човек, държал сиропиталището. Като поклонник на велик демон от библейската митология, той е успял да се завърне след смъртта и вече е убил едно от порасналите деца. Останалите, научили за странните преживявания на Алфи от медиите, са решили да я помолят за помощ, без да подозират, че с това заедно с нея ще станат ПЛЯЧКА НА ДЯВОЛА…

make the devil take you too demons

Втората част от индонезийския хорър е още по-яка и брутална от първата, с повече герои, повече жестокости и още по-отблъскващи проявления на свръхестественото, като както старият Аюб, така и дяволският му повелител са кошмарни противници, чиято злост няма граници, особено когато е улеснена от… е, няма да Ви кажа, разбира се! Важното е, че филмът е чук и показва огромния потенциал на индонезийския хорър – “Плячка за Дявола – Част 2” спокойно може да се нареди до филмите от поредицата Insidious например, а режисьорът обещава скоро и трета част, за която вече нямам търпение!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор