Плачещата жена начело в бокс-офиса – нов успех за “Заклинанието”

la-llorona

“Проклятието на плачещата жена”, най-новият филм от киновселената на “Заклинанието”, оглави бокс-офиса за уикенда и така изпрати по подобаващ начин починалата в петък Лорейн Уорън, чиито изследвания в областта на паранормалното вдъхновиха поредицата. Хорърът печели 26,5 милиона долара в Щатите и още 30 в останалата част от света са общ резултат от 56 милиона, спечелени в рамките на един уикенд. При бюджет от 9 милиона долара, това е много добър резултат и обещава още по-силни приходи за “Анабел 3”, която очакваме през лятото.

“Шазам”, който пък е част от вселената на “Ди Си”, продължава доброто си представяне с втора позиция, спечелена с резултат от 17,3 милиона долара. Общите приходи на супергеройската комедия са 121 милиона в Щатите и 322 за целия свят. Това определено не е хит като “Аквамен”, но и бюджетът е по-скромен – от 100 милиона долара. Така разходите вече би трябвало да са избити и филмът може да се пише като успех за “Уорнър”.

Извън челната тройка за седмицата остават “Капитан Марвел”, която е с 9 милиона, но може да си го позволи, тъй като общите й световни приходи са над милиард, както и римейкът на “Гробище за домашни любимци” с 4,8 милиона и общи приходи от 95 милиона долара. При бюджет от 21 милиона това е успех, но ще е интересно да се види дали “Проклятието на плачещата жена” няма да го изпревари като приходи – това би било изненада.

Следващата седмица се очаква “Отмъстителите: Краят” да дебютира с рекордни приходи, но поради честването на Великден от православните християни и от униатите, сайтът ще почива.

 

Тагове:  

Оставете отговор