Пиратите: Последното Царско Съкровище

MV5BZGFjYWM0NzgtOGJkNi00ZjgyLThjZGEtMDhlYTg5NThlYjIxXkEyXkFqcGdeQXVyMTM1NTM4MzQx._V1_

Скъпи приятели, днес продължаваме напред с ревюто на приключенския екшън Пиратите: Последното Царско Съкровище. Филмът ми попадна по случайност в Нетфликс и едва тогава видях, че всъщност той е част от огромна история, която ще имам възможността да вид представя в следващи мои ревюта. Режисьорът Джонг-Ху Кин е представил своя дебют по особено оригинален начин. И макар че зрителят лесно може да разпознае знаците на „първата продукция“ ви уверявам, че това съвсем не е за сметка на качеството й.

KPPP Content Multi

Някога много отдавна, когато Корейското кралство било разкъсвано от кланови войни, славната династия Чозон се борела за това да запази властта на своя владетел и да съхрани наследството на корейците. Армията на Чозонските генерали кръстосвала кралството и потушавала всеки бунт, дръзнал да се опълчи срещи владетеля. Но войните продължавали, а клановете категорично отказвали да се обединят. Когато кралят разбрал, че ще трябва да води дълга и изтощителна война, той нареди на генералите да пренесат съкровището му извън пределите на владенията му и да го скрият на тайно място, където няма да може да бъде намерено и прахосано от враговете му. Но по време на кампанията един генерал се съблазнил от предложението на вражеските кланове и устроил засада на събратята си. След изтощителна битка Чозонските генерали надделели и след като убили предателят скрили скъпоценностите вдън глъбините на огромен и непристъпен остров, а всякакви карти към него унищожили. През вековете много мореплаватели – корейци, китайци, японци, дори и англичани се опитали да се доберат до легендарното съкровище – но никой от тях не се завърнал. И така, докато един ден група пирати не решили да пробват късмета си.

p21711270_i_v9_ac

Ву Мон-Чи е главният герой във филма. Лидер на малка група бандити, той се озовава на пиратския кораб след като се опитва да избяга от властите. Ексцентричен, но смел, Ву крие в себе си произход, който никой от спътниците му не знае. Той е потомък на онези корейски родове, които някога са охранявали кралското съкровище. Някога войн в армията на краля, младият бандит дръзва да изобличи командира си в предателство. Това му струвало скъпо, защото предателят бил една крачка преди него.

FM611sMaAAAy8pB

Хае-Ранг е капитанът на пиратите. След като си спечелва славата на „страшилището“ на моретата, младата и амбициозна Хае-Ранг решава да тръгне по петите на загубеното съкровище, което вече се е превърнало почти в мит. По време на едно от пътуванията си, тя случайно попада на огромен японски кораб, който превозва стоки. След кратка битка, Хае-Ранг разбира, че японските мореплаватели са намерили картата към кралското съкровище и също търсят скъпоценностите. Двата екипажа се обединят в общата си цел да забогатеят и така тръгват на опасно пътуване.

Screen Shot 2022-06-26 at 7.02.22 PM

Бу Хьонг-Со – антагонистът във филма е потомък на предателя, дръзнал да се опълчи срещу Чозонските генерали. Умело прикривайки произхода си, Бу лесно успява да спечели благоволението на краля и прави светкавична военна кариера. Когато владетелят го праща на мисия обаче, Бу дезертира и заедно с войниците си тръгва да търси съкровището. Зъл и безпощаден, генералът решава след като намери скъпоценностите, да поведе огромна армия срещу краля и така да отмъсти за рода си.

The-Pirates-The-Last-Royal-Treasure-Review

Филмчето е хубаво и цветно с много екшън и битки. Някой би го обвинил, че прилича на Карибски пирати, но за мен е доста по търпим без лигавия Джони Деп. Въпреки комичните сцени, никой от актьорите не преиграва, а сюжетът се движи логично, но динамично. Хубаво приключение с неочаквана развръзка, Пиратите: Последното царско съкровище ще ви достави напрегнато зрелище с много добро настроение.

Ревю на д-р Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор