Пингвините от Мадагаскар

penguins

След доста кратка пауза стигнах до ревюто и на “Пингвините от Мадагаскар”, четвъртият пълнометражен филм от поредицата на DreamWorks, която се фокусира върху може би най-култовите герои от тази анимационна вселена – Скипър и приятелите му!

След успеха на цирка от края на третия филм, Пингвините на Мадагаскар решават да оберат трезора на Форт Нокс, където освен злато се продава и последния вреден хрускав зрънчо със сирене, оцелял след програмите за здравословно хранене. Планът обаче ги вкарва в капана на луд учен, който всъщност е огромен октопод, мразещ пингвините, задето в миналото са го изместили от позицията на любимец на децата в зоопарковете. Пингвините биват спасени от отряд супергерои животни, но октоподът, който се казва Дейв, има по-голям план – а Скипър, Ковалски, Рико и най-вече сладкия, но всъщност умен Редник ще трябва да го спрат!

PenguinsOfMadagascar

“Пингвините от Мадагаскар” е страхотно и динамично филмче (трябва да се отбележи, че отделно от него има и сериал за тези герои със същото име), издържано в духа на предните части, на които не отстъпва въпреки отсъствието на Алекс Лъва. Пернатите сладурковци са по-яки от всякога, Скипър получава развитие на характера, новите персонажи тайни агенти животни са супер забавни, а злодеят е яко дразнещия нърд, макар и с пипала. Резултатът е чудесно забавление, което затвърждава мястото на поредицата като една от най-хубавите анимационни серии на новия век!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор