Пес Патрул: Филмът

paw patrol

Поредицата “Пес Патрул” е една от най-популярните на тема животинки в последно време и дори ми бе препоръчана за гледане от Джефри Грейнджър, администратор на една от страниците за бялото лъвче Кимба във “Фейсбук”. Аз обаче все не стигах до нея. Когато обаче видях, че излиза пълнометражен филм, реших да му дам шанс и не съжалявам. Продукцията на “Парамаунт” и “Никелодеон” е трогателна, топла и смислена анимационна приказка, която си заслужава вниманието ви.

Пес Патрул са героите кутрета от Адвенчър Бей, залив, където подвизите им са се прочули. Когато техният водач Райдър научава, че скандално некадърния Хъмдингър е станал кмет на Адвенчър Сити, той решава да отиде с кучетата там, за да помага на хората. За съжаление обаче водача на екипа, палето от порода немска овчарка Чейс, има лоши спомени от града, където е бил изоставен като съвсем мъничък. Когато Хъмдингър започва с безумните си проекти като заря, която може да опожари целия град и метро с лупинги, кученцето не успява да помогне адекватно на останалите от патрула, въпреки помощта на устатата Либърти, още едно кутре, присъединило се към екипа им. Чейс обаче ще трябва да намери смелостта си, тъй като кметът успява да открадне метереологична машина, с която иска да гарантира винаги хубаво време, а когато тя излиза от строя ефектът е точно обратният…

paw patrol bg

“Пес Патрул: Филмът” е поредната страхотна продукция на “Парамаунт” в последните години (след “Соник: Филмът” и “Бъмбълби”), използваща герои, които не са хора, за да разкаже една топла и човешка история. Сценарият успява ловко да балансира между екшъна, хумора и трогателните моменти, за да се получи идеалния резултат – история за всички възрасти, на която искрено ще се изкефи и детето, и отишлият с него в киносалона възрастен. Чейс е чудесен и вдъхновяващ герой, чиято история за преодоляването на страховете остава актуална за всяко ново поколение малчугани, а който е гледал немска овчарка знае, че куражът и верността му към Райдър не са преувеличени. Либърти също успява да бъде трогателна с желанието си да стане част от екипа. Злодеят е забавен и дава добър урок на порасналите зрители затова какво става, когато на власт бъде избран некомпетентен човек с големи амбиции – нещо, актуално в последно време по цял свят. Всичко това е представено много добре, с разкошна анимация и музика, а българските актьори, озвучаващи героите у нас са се справили страхотно и ми напомниха за златните години от детството ми, когато озвучаваха продукциите на “Дисни” по националната телевизия през уикендите. “Пес Патрул” обаче е канадски филм и това за мен е в плюс, тъй като е малко встрани от американската матрица, без да пренебрегва и достиженията й – героите са направени готини, като специално внимание е отделено на превозните им средства, напомнящи джаджите от серии за батковците като “Трон” и “Трансформърс”.

Като за финал ще кажа, че отидох с умерени очаквания към “Пес Патрул”, които бяха надминати с лекота. Това е идеалното анимационно приключение за лятото!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор