ПАЦИЕНТЪТ

ПАЦИЕНТЪТ


Author: БНР Радио “София” & НКФХ
Date: 31.12.2011

Една история за студа и за кръвта, за страха и за смъртта, а също и за малката светлинка, която мъждука в мрака…

Една зимна ваканция, която се превръща в кошмар. Една изоставена от властите болница, от която избягва най-страховитият убиец, който планината някога е виждала.
Времето между празниците и началото на училище е идеално за отдих в хижа или поне така си мислят учениците от елитен частен колеж, стигнали с колата си до луксозна хижа в Родопите, оставена само за тях. Имат храна, имат напитки, с които да се сгреят в ледената нощ, имат видео и компютри, до които винаги могат да опрат, ако не си намерят нещо по-интересно за правене през нощта.
Но нямат представа за заплаха, която ги дебне…
Когато парите за поддръжка на една изоставена лудница в планината свършват, злото ще бъде отприщено. Зловещ, безлик убиец, белязан от аварията в Чернобил и превърнал се в кръвожаден мутант ще избяга и охраняващият го лекар ще трябва да го намери и спре, преди той да превърне района в кървава баня. А децата в луксозната хижа ще се сблъскат със свирепата ярост на…
ПАЦИЕНТЪТ

Действащи лица
– Йоан
Притеснително момче на 16 години, от семейство на художници. Непоправим романтик, но затворен в себе си. Мъчи се да оцелее в една среда, която заклеймява такива като него за лузъри.
– Лили
Умно и оправно момиче. Отдава й се математиката, мечтае да замине за Канада. Увлечена в борбата за високи оценки и професионална реализация, забравя за любовта и нещата от живота.
– Димо
Добър и честен младеж, занимава се с плуване и бокс, обича да пътува сред природата. Изпитва угризения от това, че родителите му са спечелили парите си не по честен начин и се мъчи да изкупи греха им като помага на тези, които намира за по-слаби.
– Добри
Противно на името си, Добри не е доброто момче на групата. Злобен и комплексиран, той изкарва агресията си върху тези, които намира за по-слаби. Дете на политици.
– д-р Андреев
Лекар, отговарящ за пациентите от клиника за изключително пострадали от радиация в Чернобил. Мъчи се да поддържа болничното заведение с подръчни средства, тъй като държавата крие пациентите от болницата и не дава пари за нея. Той е единственият, който има представа как да спре Пациентът.
– Пациентът
Страховито чудовище, ненормален човек, получил се от радиоактивния облак, долетял от Чернобил. Няма лице, очи или уши, само разтворена паст и дълъг език, с който долавя какво има в околната на него среда. Той е жаден за кръв и когато се измъква, ще донесе смърт на всеки, изпречил се на пътя му…

В планината, ехото на писъците ви ще отеква завинаги…

ОТ ПЪРВИ ЯНУАРИ ДО КРАЯ НА МАРТ – ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 15:00ч НА ЧЕСТОТА 94,5 В ЕФИРА НА РАДИО “СОФИЯ”

Може да чуете досегашните глави ТУК!

 

Оставете отговор