Патрик Уилсън

<> the "Young Adult" world premiere at the Ziegfeld Theatre on December 8, 2011 in New York City.

Патрик Уилсън е американски актьор и певец. С ролите си във филми като “Пазителите”, “Заклинанието” и “Коварен”, той си е спечелил славата на един от най-добрите жанрови артисти в Холивуд.
Уилсън е роден на 3-ти юли 1973-та година в Норфолк, Вирджиния, но израства във Флорида. Завършва драматургия в университета “Карнеги”, след което участва в пиеси, представени в Бродуей.
През 2004-та година Патрик Уилсън печели роля във филмовата адаптация на “Фантомът на операта”, дело на режисьора Джоуел Шумахер, като може да се каже, че това е първата му стъпка в жанра на ужаса, който по-късно ще стане ключов за развитието на кариерата му. Преди това обаче Уилсън участва още в комиксовия епос на Зак Снайдер “Пазителите” /”Watchmen”/ от 2009-та, където влиза в костюма на Найтоул, а после и като злодей във филмовата версия на “А-отборът” от 2010-та, където влиза в битка с Лиъм Нийсън, както и в много други филми.
Ключовият момент, който обаче ще го превърне в хорър звезда обаче е участието му във филма от 2010-та “Insidious” на Джеймс Уон, преведен на български като “Коварен”. Там Патрик влиза в ролята на баща, чиито син е потънал в мистериозна кома, докато в дома на семейството му се случват зловещи и необясними събития. Уилсън повтаря ролята си във втората част на “Insidious” през 2013-та, където вече е обсебен от зла сила, но същата година печели дори по-голяма роля – тази на известния демонолог Ед Уорън в “Заклинанието” /”The Conjuring”/. Уорън е човек, за който се твърди, че е разрешавал много страховити случаи с призраци, демони и полтъргайсти, а Патрик се справя великолепно с изигравенето му на голям екран и се връща в образа му през тази година, за втората част от “Заклинанието”.
Патрик Уилсън ще изпълни ролята на злия брат на Аквамен в пълнометражния филм за този герой, който излиза през 2018-та година. Подобно на “Insidious” и “The Conjuring”, той също ще е дело на режисьора Джеймс Уон.
Патрик Уилсън за ролята на Ед Уорън

Оставете отговор