Парсифал

parcifal knight

Парсифал е главният герой в анимето “Четирите конника на Апокалипсиса”, най-новия сезон от фентъзи сагата “Седемте смъртни гряха”. Образът му е вдъхновен от рицаря на кръглата маса със същото име, но в тази версия на историята освен, че е силен боец, той владее и могъща магия.

Парсифал е син на рицаря Айрънсайд, служещ на крал Артур в Камелот, но не знае това, а живее с дядо си, от който се научава на бойни умения и придобива изумителна издръжливост. Момчето израства на уединено място, намиращо се далеч над останалия свят, като мечтае за приключения и подвизи, но никога не признава това на глас, защото обича много дядо си и не иска да го огорчи с признание, че желае да се отдели от него, макар по ирония на съдбата старецът да е възмутен, защото остава с впечатлението, че внук му е домошар. Парсифал обаче е оставен без избор, когато един ден в дома му пристига Айрънсайд – той убива дядо му и оставя самия него тежко ранен, макар Парсифал да успява да се възстанови необичайно бързо.

parcifal deadly sins

След това преживяване, Парсифал слиза в света на хората след мъчително спускане по стръмни скали и бързо си намира приятели в лицето на една говореща лисица и момче на име Дони, което изглежда има слаба вродена магия, позволяваща му да кара предмети да се реят във въздуха. В действителност това е все още неизследван потенциал за телекинеза, но по това време нито Дони, нито Парсифал знаят това. Парсифал, който е на 16 години, но на вид изглежда като далеч по-малко момче, иска да намери Айрънсайд и да му подири сметка задето е убил дядо му, но по пътя си среща различни чудовища, както и други рицари от Камелот, до един владеещи опасна магия на Хаоса. Парсифал обаче успява да им се противопостави успешно, тъй като в него се събужда собствената му магия, която изглежда далеч по-силна, отколкото е нормално за един юноша. Той намира и още спътници в лицето на опърничава благородничка, майсторка на фехтовката, както и на Нашиенс, опасен лечител, първоначално ползвал го за опитно зайче.

Това, което Парсифал не знае за себе си е пророчеството за Четирите конника на Апокалипсиса, които могат да унищожат в света. В действителност те са заплаха за плановете на крал Артур Пендрагон, могъщ владетел, покварен от силите на Хаоса. Поради това той изпраща различни убийци, за да спрат Парсифал, но те не успяват да се справят със задачата, дори Айрънсайд, който все пак е доста по-могъщ от сина си. Момчето постепенно стига до Лионес, където се запознава с великия герой Мелиодас и научава за съдбата си, а там среща и другите Конници в лицето на Тристан, Гауейн и Ланселот. Парсифал изиграва решителна роля в битката с Меласкула и Галанд, страховити демони, които Артур връща от небитието, но Конниците успяват да ги победят. При срещата си със самия Пендрагон обаче Парсифал ще срещне противник, който дори неговата вродена магия, подсилвана от обичта на приятелите му, няма да може лесно да победи…

Парсифал е изключително чаровен и обичлив герой, може би най-симпатичният, създаван от Накаба Сузуки, автора на поредицата “Седемте смъртни гряха”. С интерес ще очакваме разгръщането му в следващите сезони на анимето.

parcifal

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор