Паранормална активност 3

pactivity3

“Паранормална активност” е поредицата, която се води най-успешна като възвръщаемост на вложените средства и при ниски бюджети изкарва десетки милиони долара бокс-офис. За съжаление това стимулира студиото “Парамаунт” да прави още и още продължения, макар още във втората част да се видя, че схемата от оригинала започва да се изтърква. Като един ахмак аз реших да проверя колко точно тъп е третият филм и така си набутах голям автогол.

Героини в третата част от поредицата са сестрите от първите два филма, тук още малки момичета, които виждат въображаем приятел. Ще ми се да мога да напиша още нещо за сюжета, но не мога, защото няма. Целият филм е как през камера наблюдаваме двете малки пикли, които си говорят в празното пространство и от време на време нещо патетично издрънчава. Бащата в историята е тъп като задник, което е запазена марка на поредицата, но новото е, че този път майката също е глупава като гъска. Децата не са много по-умни, тъй като джиткат “Дама Пика” при положение, че в къщата има някакво същество и това предизвиква тупуркане, което се очаква да създаде атмосфера на ужас.

Макар и с известни усилия, успях да догледам предните две части на поредицата, чиито иновативен начин на снимане – като уж намерен реален запис – имаше известен ефект. Но третият филм ме изпълни с безкрайна досада и чувство за абсолютна тъпота, която изглаждаше мозъчните ми гънки. Не можах да го догледам, което сигурно означава, че съм изпуснал особено гневно тропане във финалните минути от филма. Но някак не мога да се накарам да съжалявам затова, а единственият плюс на третия филм е, че ме убеди да не гледам следващите части.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор