Паолини обяви книга за Муртаг

Фентъзи писателят Кристофър Паолини обяви излизането на нова книга в света на култовата му поредица “Наследството”. Тя е посветена на може би най-харизматичния герой от нея, като носи името му – “Муртаг” (Murtagh).

Светът вече не е безопасен за Муртаг и неговия дракон Торн. Злият крал Галбаторикс е победен и сега двамата трябва да си понесат последствията за това, че са били част от режима му. Самотни и мразени, те са принудени да станат изгнаници. Ала сега Муртаг усеща, че в Алагезия се надига ново зло и започва епично пътешествие сред земи познати и непознати. Двамата с Торн ще трябва да използват всичките си умения, за да намерят и надвият вещица, която е много повече от това, за което се представя…

Кристофър Паолини е един от най-известните фентъзи автори на новия век. Неговата кариера започна с превърналия се в класически роман “Ерагон”, адаптиран и на филм от “Фокс”. Продълженията “Първородният”, “Бризингр” и “Наследството” оформиха поредица за дракони и магии, призната за съвременна класика, а преди няколко години се появи и сборникът “Вилицата, вещицата и драконът”, който разшири света й. Сега предстои да видим дали с “Муртаг” авторът няма да покори нов връх в кариерата си…

Паолини е носител на наградата Автор на годината от фентъзи клуб “Цитаделата”, която печели през 2008-ма година. Неговият роман “Наследството” взе отличието за Книга на годината през 2012-та, а предшествениците му Eldest и Brisingr са носители на званието Международен хит на годината съответно за 2005-та и 2009-та година. След филмирането на “Ерагон”, той спечели наградата “Феникс” за класика в жанра заради начина, по който популяризира драконите за съвременните фенове.

“Муртаг” се очаква на англоезичния пазар на 7-ми ноември 2023-та година, като се надяваме максимално скоро след това да излезе и у нас!

Тагове:  ,

Оставете отговор