Пазител на Лъвските земи (Eгмонт Чародейства)

book lion guard

Стража, до края на всички дни, ти Лъвските земи пази!

“Пазител на Лъвските земи” е илюстрована книжка на “Дисни”, издадена в България от “Егмонт” като част от серията им “Чародейства”. Тя пресъздава приключенията от пилотния филм, с който стартира популярната поредица “Лъвската стража” (The Lion Guard).

Симба е Царя Лъв, който управлява с жена си Нала и подготвя за бъдещето дъщеря си Киара. Малкият му син Кайон сякаш не знае какво да очаква от живота си и по цял ден играе с приятелите си – язовеца Бунга, хипопотама Бещи, птицата Оно и гепарда Фули. Но когато Бунга изпада в беда, Кайон успява да го спаси с магически рев, в който се чуват гласовете на всички древни лъвове. Той отеква в цялата савана и Рафики казва на Симба, че макар и млад, синът му е готов. Така Царят Лъв извиква Кайон и му разкрива тайната на Пазителите на Лъвските земи…

Това е симпатична и непретенциозна като текст книжка, която печели читателя най-вече с красивите си илюстрации. Ако харесвате героите от “Лъвската стража” е добре да се сдобиете с нея, а “Егмонт” заслужават поздравления, че са я издали на български език.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор