Пазителите на галактиката поискаха Джеймс Гън да се върне

james-gunn-guardians-of-the-galaxy

Крис Прат, Зоуи Залдана, Вин Дизел и останалите актьори от популярната поредица “Пазителите на галактиката” на “Марвел”, застанаха зад режисьора Джеймс Гън в отворено писмо, в което поискаха той да бъде върнат на работа.

“Макар да не подкрепям неприличните шеги на Гън отпреди години, той е добър човек”, казва Прат, който изграе в главната роля. “Лично аз бих се радвал той да заснеме третата част от поредицата”.

Джеймс Гън получава подкрепата на още над 300 000 фена, подписали петиция в негова подкрепа, но е малко вероятно “Дисни” да го върнат, предвид фактът, че основните клиенти на компанията са деца и техните родители, а закачките на Гън бяха свързани именно с неподходящи подмятания към малолетни. Като цяло обаче остава неудоволствието от това, че актьори и режисьори вече биват уволнявани по политически причини за мнения и коментари, изказани в социалните медии – старите съобщения на Гън бяха извадени на бял свят от симпатизанти на Тръмп, разгневени от обидите на режисьора към техния президент, а неотдавна актрисата Розан Бар бе уволнена от телевизионно шоу защото си позволи неприлична квалификация към съветник на Обама. В крайна сметка, както пишат и Пазителите в писмото си, има нарастващо разделение в американското общество, което подхвърля популярни личности на тълпата, а от всичко това губят само зрителите.

Позицията на “Цитаделата” по политически въпроси е, че не е работа на писатели и артисти да се занимават с такива дела, поради което се въздържаме от категорични оценки в една или друга посока.

Оставете отговор