Още едно футболно аниме се очаква тази есен

blue lock

Феновете на спортните анимета ще могат да очакват още едно аниме посветено на Цар Футбол (след излязлото по-рано тази година Futsal Boys, което обаче от Цитаделата не довършихме за ревю) в края на тази година. То се казва Blue Lock и днес се сдоби с постер и трейлър.

Енигматичният и екцентричен треньор Джинпачи Его е нает от Японския футболен съюз с идеята да сбъдне мечтата за Световна купа. Джинпачи смята, че на страната й липсва голаджия и стартира проекта “Блу Лок”, където триста талантливи нападатели от различни училища са изолирана и изправени един срещу друг. Победителят ще получи правото да се присъедини към националния отбор. Йоичи Исаги е избран за този рискован проект. Някога той е провалил отбора на гимназията си в държавното първенство, подавайки пас на съотборник вместо да вкара. Сега той ще изполва златната възможност на проекта “Блу Лок”, за да сбъдне мечтата си и да изведе Япония до световната титла.

Проектът звучи доста интригуващо, макар и леко фантастично. Япония е една от най-силните страни в Азиатското първенство по футбол, където има четири континентални титли и е най-успешният тим, но на Световно не е стигала в спора за медали. Все пак обаче тя участва редовно и вероятно за нея това аниме звучи по правдоподобно отколкото подобна история би се приела у нас, тъй като България след четвъртото място от незабравимото американско лято през 1994-та година неизменно върви надолу, а откакто Боби Михайлов е начело на БФС, не е и помирисвала голямо първенство, макар че вината затова надали е само негова. Да не се отплесваме обаче прекалено много по нашата реалност – вижте трейлъра на “Блу Лок”:

Оставете отговор