Отмъщението на Скорпион

scorpion's revenge

“Отмъщението на Скорпион” е пълнометражен анимационен филм от вселената на играта “Смъртоносна битка” и своеобразен римейк на класическата адаптация от 1995-та година, но направена далеч по-кърваво и брутално. Продукцията е дело на “Уорнър”, които са известни и с рисуваните филми по комиксите на DC.

В средновековна Япония смъртоносен воин нинджа става свидетел на това как семейството му бива брутално убито от маскиран боец, способен да вледенява всички с докосването си. В решителната битка, маскираният, известен като Суб-Зеро, убива и него, като го праща на оня свят. Там демони заплашват да го измъчват за вечни времена, но убитият успява да измъкне душата си и среща магьосника Куон Чи, който му обещава сделка – да се бие за него в името на отдавна забравен бог и в замяна да получи отмъщението си. Така се ражда Скорпион, страховитият нинджа, който оставя след себе си кървави дири на смърт и разрушения. В наши дни пък група елитни бойци – майсторът на кунг фу Лю Канг, елитната командоска Соня Блейд и холивудският актьор и майстор на бойните изкуства Джони Кейдж са събрани, за да спасят Земята от империята на Шао Кан, която ще я завладее при нова победа в турнира на Смъртоносната битка. За целта някой от тях трябва да победи чудовищния четирирък шампион Горо – но появата на Скорпион обърква сценария…

scorpion legend

“Отмъщението на Скорпион” е вероятно най-кървавата анимация, която съм гледал след аниметата на Девилмен. Историята ще допадне на всички, които се кефят на по бруталистичните изпълнения в играта, като предлага изключително ниво на насилие и почти непрекъснат екшън. Лично аз останах разочарован от образа на Скорпион, който вероятно поради невежество от моя страна приемах за енигматичен, докато тук се оказа, че е с мотивация като герой на Стивън Сегал. Суб-Зеро също беше принизен и трябва контра-филм, за да заличи впечатлението. За сметка на това Джони Кейдж беше много весел и забавен образ, особено злополучните му свалки със Соня, добре направени са също Рейдън и Лю Канг. Финалът е френетичен и изпълнен с обрати, които нарушават рамките на клишето, оставени от стария филм, а финалът обещава продължение, за което стискаме да не е така тъпо като втората от игралните ленти. Ако ви се гледат качамак и кървавица, “Отмъщението на Скорпион” е точно като за вас.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор