Отмъстителите

regulators

“Отмъстителите” (“The Regulators”) е роман на ужасите от Ричард Бакман, един от псевдонимите на големия американски писател Стивън Кинг. Той се развива в свят, паралелен на този, в който се случиха зловещите събития от “Град Отчаяние“, с герои, които са сякаш техни отражения в криво огледало.

В разгара на лятото в Уенуърт, щата Охайо се случва нещо ужасно. От нищото идва микробус, чиито пътник без предупреждение открива огън и разстрелва младо момче и едно куче, преди да се отдалечи. Местните са шокирани. Какво? Как? Защо? Ала нямат много време – микробусът скоро се завръща с още убийци, които продължават касапницата. Опитите на местните да се свържат с полицията удрят на камък, а броят на труповете продължава да расте. Малцината оцелели на “Поплър Стрийт” се барикадират в една от къщите и започват да забелязват странни неща както за нападателите си, така и за околната среда, която започва да се изменя в уродлива нереалност. Те не знаят, че са попаднали в капана на злия дух Так, изпълзял от недрата на земята, за да сее зло…

Макар да не е така завладяваща като “Град Отчаяние“, “Отмъстителите” е още една страхотна книга от Краля на ужаса Стивън Кинг, който още от “То” е доказал, че умее да измисля начини, с които да съсипе едно великолепно лято. В тази книга Так е почти толкова могъщ, колкото и Пениуайз, отвратително същество, намерило изключително подъл начин да прекроява света според собствените си разбирания, а на фона на деянията му авторът разглежда как реагират група обикновени и не толкова обикновени хора, озовали се в кризисна ситуация. Романът не се оставя и е гарантирано, че ще ви държи до късно през нощта.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор