Отмъстителите: Краят

Avengers

Последният филм на Марвел за Отмъстителите завърши по доста неочакван за всички ни начин. Въпреки, че Танос в крайна сметка успя да постигне целта си това не му донесе особено облекчение както ще видим в новия филм. С новата продукция на братята Русо обаче Авенджърите се завръщат по-епични от всякога.

Avengers-Endgame-Review

Филмът започва с тъжна сцена дълбоко в Космоса, където Железният Човек Тони Старк оплаква загубата на Отмъстителите, а неговият единствен спътник – Небула се чуди как да си го върне на баща си. Макар че началото на филма е доста тежко сюжетът сравнително бързо ни отвежда до ключовия момент, в който Тони и спътничката му са спасени от Капитан Марвел, която ги връща обратно на земята, която вече далеч не е най-гостоприемното място за живот. Половината от хората са си заминали след като Танос е изпълнил заканата си да преполови човечеството. Нещо повече, Отмъстителите осъзнават, че дори и да успеят да унищожат своя архипротивник това няма да върне приятелите им обратно. След пет години обаче нещата се променят…както се казва надеждата умира последна, а мравките се борят до край.

avengers-endgame-snap-thanos-mcu

Актьорският състав на филма беше повече от впечатляващ. Кристофър Еванс (капитан Америка) и Робърт Дауни – младши (Железният човек) отново ни показаха какво е да си майстор – актьор. Колко жалко е, че ги виждаме за последен път в поредицата от марвелски филми. Крис Хемсуорт (Тор) и Пол Ръд (Антмен) се наредиха като достойни техни подгласници, които ще имат честта да се докажат и като достойни наследници. Всъщност най-големи надежди се възлагат на младия Том Холанд (Спайдърмен), чиито следващ филм излиза само след два месеца. Скарлет Йохансон (Наташа Романоф) несъмнено се справи най-добре от всички женски образи като този път ролята й беше наистина трогателна. А Джош Бролин отново доказа, че е роден за ролята на Танос. Мога да говоря още много за останалите актьори от екипа, но честно казано не се сещам за някои, чиято игра да не е била на ниво.

Avengers-Endgame-Vfx-End-Battle-Production-Details

В обобщение мога да кажа, че макар някои от посланият на филма да бяха леко преиначени това си остава най-добрата продукция на Марвел до този момент. Епичните битки, бляскавите ефекти и емоционалните моменти завинаги ще останат в сърцата на феновете. Това са всички филми за Отмъстителите, обединени в един епичен финал. И макар филмът да е озаглавен Краят…може би съвсем скоро този филм ще се окаже едно ново начало!

Ревю на Искрен Иванов

Оставете отговор