“Отмъстителите: Краят” е най-печелившият филм на миналата година

endgame

Освен, че е най-касовият филм за миналата година, “Отмъстителите: Краят” е и най-печелившият, изчислиха специалистите от сайта Deadline. Така те сложиха край на спекулациите, че “Жокера” го е изпреварил по чиста печалба заради значително по-ниския си бюджет.

“Отмъстителите: Краят”, който би рекорда на “Аватар” и стана най-големият филм в историята на бокс-офиса (без обаче да се пресмята инфлацията) e докарал на “Дисни” чиста печалба (от общите приходи се вадят всички разходи по бюджет и реклама) от 900 млн долара и така оглавява класацията за хитове от миналата година. “Замръзналото царство 2” заема втората позиция с 600 милиона долара чиста печалба, на трето място е “Цар Лъв” с 580 млн, а чак четвърти идва “Жокера” с 437 милиона. Следват “Капитан Марвел”, “Играта на играчките 4”, “Аладин”, “Спайдър-мен: Далече от дома”, “Възходът на Скайуокър” и най-новият “Джуманджи”, който оформя челната десетка. Подробности за класацията и как е приготвена тя може да четете в оригиналния сайт ТУК.

Като цяло 2019-та година беше изключителна за киното и любителите на фентъзи филми, които както виждате доминираха класациите. За съжаление вместо нови хитове, 2020-та ни донесе коронавируса, от който дълго време ще се съвземаме. Така 2019-та за много време напред може да се окаже апогей в развитието на комерсиалното кино и година, за която ще си спомняме с носталгия.

Тагове:  

Оставете отговор