Откритият дом

MV5BMTU0MjQxNjk3Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwOTM3NzY0NDM@._V1_

Скъпи приятели на Цитаделата, продължавам със своята серия от ревюта като този път ще ви разкажа историята на една къща, намираща се дълбоко в езерото на Голямата Мечка. За тези, които не са запознати само ще спомена, че тази приказна местност се намира дълбоко сгушена в един от най-богатите американски щати – Калифорния. Езерото е заобиколено от красиви планини, а огромните гори правят Голямата Мечка мечтана дестинация за отдих. В нашия случай обаче семейството, за което ще ви разкажа няма такъв късмет. Откритият дом е мизъри хорър, в който режисьорът Мат Ейнджъл пресъздава една история за това как новото начало в един живот може да се превърне в кошмарен край.

MV5BMTAxMDM2MTcxODVeQTJeQWpwZ15BbWU4MDU4MjU3MzQz._V1_

Лоугън Уолъс е млад юноша, който живее щастлив живот в Калифорния, наслаждавайки се на хубавото време и приятелите в училище. Момчето мечтае да стане спортист и старателно тренира за да покрие нормативите за стипендия в по-големите спортни колежи. Израснал в семейство на водопроводчик и фотограф, Лоугън държи на родителите си, но с времето тази връзка започва да отстъпва място на амбициите му. Една вечер, когато отиват до близката бензиностанция с баща си Арън, заспал шофьор се забива в шофьорската врата на колата им. Момчето губи баща си и остава на улицата с майка си Наоми, което не е в състояние да изплаща наема на къщата им. Тогава богатата леля на Лоугън им предлага да ги подслони в луксозната си къща край Голямата Мечка. За момчето и майка му това е едно ново начало и те на драго сърце приемат. Но когато се заселват в имота започват да се случват странни неща – вратите се хлопат, водата изведнъж става студени, а съседите се държат странно. Една нощ Лоугън чува тропане в мазето и когато слиза открива, че зад вратата зее огромна дупка и кошмарен тунел, който води към непознато място, откъдето се чуват вопли…

open-house3

Както се досещате става дума за класически филм, посветен на обсебените имоти. Но тук специално поуката е, че хората могат да бъдат често по-жестоки дори и от самите духове. Хубава игра на Дилън Минът е добър фон на сюжета, а екипът на филма се е справил със задачата, която в повечето случаи е приоритетна за такива продукции – да поддържаш напрежението у зрителя и мистерията в съзнанието му. Това прави от Открития дом един непретенциозен, но подходящ за кино-вечер хорър, който не само ще ви провокира да чувствате характерния за жанра привкус, но и да направите оценка на видяното. И най-вече – може за кратко да ви откаже да посещавате планински курорти.

Ревю на доц. д-р Искрен Иванов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор