Откраднаха колата на Мастертън

graham-masterton1

Известният писател на ужаси Греъм Мастертън се оплака от куриозна случка, за щастие приключила с щастлив финал. Писателят сподели във “Фейсбук”, че личният му автомобил е бил откраднат. Мастертън кара “Форд Мустанг” GT, което издава доста изискан вкус за коли и помоли феновете си за информация. Дали заради призивът му или нещо друго, но колата се намери няколко часа по-късно, като единствените щети по нея са две пукнати гуми.

“Уплашили са се каква кола крадат”, коментира Даун Дж. Харис, която заедно с Мастертън участва през последните години в сборника “Сказанията на Стрикса” на издателство “ИвиПет”. “Проучили са, че е американски автомобил, но не могат да го управляват. Безмислено и жалко”!

Надяваме се Мастертън да продължава да кара форда си със здраве. Авторът изглежда е в Полша и не пести похвалите си за страната.

“Полша се промени много от падането на комунизма насам”, казва авторът, чиито разкази могат да се чуят и по пейките в Краков, ако ги поискаш по смартфона си. “Когато за пръв път отидох там, хората си продаваха мебелите, за да си платят наема. Когато разказах това сега на полската си издателка, тя не ми повярва”.

Греъм Мастертън е носител на наградата “Брам Стоукър”, известен най-вече с класическия си роман “Маниту – Кошмар в Манхатън”, издаден у нас от издателство “Бард”.

Един коментар за Откраднаха колата на Мастертън

  • Alexander  :

    Пояснение – инцидентът с колата се е случил след връщането на автора в Англия от Полша!

Оставете отговор