Отишъл си е един от най-големите ни автори в жанра

Hristo_Poshtakov

С огромно съжаление съобщаваме новината, че на 28-ми март тази година е починал големият български писател Христо Пощаков, един от най-силните родни автори в жанра.

Христо Пощаков е роден в град Павликени през 1944-та година, по образование е инженер. С фантастика се занимава от 80-те години, когато пише многобройни разкази. През 90-те започва да издава и самостоятелни книги – научнофантастичните “Приключения в Дарвил” и “Нашествието на грухилите”, а в началото на новия век се насочва и към фентъзи жанра със забавните и занимателни “Меч, мощ и магия” и  “Завладяването на Америка”. Носител на множество награди, сред които “Еврокон” и Български Автор на годината от нашия клуб, където бе изключително популярен.

В чисто човешки план, Христо Пощаков беше прекрасен приятел, който ме е подкрепял в ключови моменти с невероятна доброта и чувство за хумор. Той също така беше и изключително остър спрямо несправедливостите в българския фендъм и обидите към родни творци, които не търпеше. Може да си припомните интервюто, което взехме с него през 2008-ма година ТУК.

Поклон пред светлата му памет!

Оставете отговор