Окита Соуджи

okita ova

Окита Соуджи е един от главните герои в анимето “Hakuouki”. Той е базиран на действително съществувал самурай, капитан на първия отряд на шинсенгумите по времето на късния шогунат. Счита се за един от добрите мечоносци сред тях, но почива от туберкулоза.

okita-kun

В анимето “Хакуоки” Окита-кун остава сирак като малък и бива отгледан в доджото на Кондо Исами, като  се привързва силно към него и по-късно се присъединява към групата му мечоносци, които впоследствие се превръщат в шинсенгуми. Той присъства на залавянето на Чизуру Юкимура и на шега предлага да я убият, но това за щастие не се приема на сериозно. Впоследствие Окита се привързва към гостенката на шинсенгумите, а тя към него също.

Okita_protecting_Chizuru

За жалост, както и в реалния живот, красивият млад воин заболява от туберкулоза, болест, която дори Водата на Живота, тайнствения алхимичен разтвор на д-р Кодо, не може да изцери. Окита обаче е придуман да го опита от брата на Чизуру, който е чистокръвен демон и така се превръща в Расецу, вампир със свръхестествени сили. В оставащите дни от живота си Окита се бори със силите на Империята, армиите от Расецу на д-р Кодо и чистокръвните демони они, макар от самото начало да става ясно, че той не е равностоен противник на предводителя им Чикаге Казама.

okita

Съдбата на Окита е безрадостна – той загива в битка и тялото му става на прах. Като негово наследство остава само мечът му, свидетелство за смелостта на този воин. Соуджи обаче е герой и в други анимета като Bakumatsu, където поне засега съдбата му не е толкова трагична. Запазва се обаче изключителната му лоялност към Кондо, воинът, който той приема като образец.

okita bakumatsu

Два от мечовете му пък, Яматоноками Ясусада и Кашу Киомицу, са главни герои в поредицата Touken Ranbu и запазват изключителна любов към великия воин, който ги е притежавал преди да се сдобият със съзнателен живот.

Okita.Souji.full.386532

Представен от Александър Драганов

Тагове:  , ,

Оставете отговор