Огромен интерес към “Нощта на книгите за Хари Потър” тази година

HPBN_2019_Poster

Тази вечер феновете отбелязват Нощта на книгите за Хари Потър, в която споделяме магията на незабравимите истории и приключения на любимия герой. Млади магьосници, вещици и мъгъли от цял свят организират събития, изпълнени със забавни игри и четене на емблематични откъси от романите за Хари Потър. Освен това тази година участниците ще покажат и доколко познават тайните на Училището за магии и вълшебства „Хогуортс“.

„Изключително щастливи сме, че с всяка следваща година броят на участниците в инициативата в България расте. Все повече са децата, които откриват радостта от четенето с помощта на книгите за Хари Потър. Героят на Дж. К. Роулинг успешно помага на издателството в мисията да разпалва мечтите и въображението на малки и големи и така магията на книгите да се предава от поколение на поколение, увличайки нови читатели“, споделя изпълнителният директор на „Егмонт“ Велизара Добрева.

Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето в световен мащаб. Нощта на книгите за Хари Потър по традиция е събитие, което се отбелязва в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британския издателBloomsbury. Тази година вълшебната дата е 7 февруари, когато всеки, запленен от фантастичния свят на Джоан Роулинг, може да влезе в редиците на приетите в „Хогуортс“.

Издателство „Егмонт“ благодари на организаторите от цялата страната, които вече са обявили своите тематични празненства, и отправя специална покана към всички да отбележат събитията си на глобалната интерактивна карта, обединяваща инициативи в Нощта от целия свят: www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/event-map.

Те ще могат да се включат и в конкурса на „Егмонт” за най-оригинална украса за празника. Избраният победител ще получи специална награда – комплект „Хогуортска библиотека“.

Повече за Нощта на книгите за Хари Потър: Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“:https://egmontbulgaria.com/harrypotter-book-night

“Хари Потър” е една от най-популярните поредици във фентъзи клуб “Цитаделата” и е спечелила рекорден брой отличия от годишните ни награди, а самият Хари спечели през миналата година годишния ни шампионат с Дуели. Този уикенд може да очаквате включване на неговия архисъперник Драко Малфой, който ще открие Дуелите за 2019-та година.

Тагове:  

Оставете отговор