Огледалото

oculus-poster

След “Дама Пика: Черен ритуал”, който гледах вчера, темата за демоните в огледалата ми стана интересна и затова реших да си сваля Oculus, още повече, че в него участва един от най-обещаващите млади актьори днес, а именно Брентън Туейтс. За съжаление талантливото момче е натоварено с неблагодарната задача да тегли скучен сценарий и въпреки старанието му, филмът остава тъп.

Преди години малко момче е застреляло баща си, за да спаси сестра си. Дълги години то е прекарало по психиатрии, понеже разправя, че родителите му са полудели заради старо огледало, в което има прокълната сила. Днес обаче, вече като млад мъж, пациентът се връща към нормалния живот, зареден със здравословна доза скептицизъм и готов да продължи напред. За жалост обаче сестра му до ден днешен вярва в това, че огледалото е омагьосано и е успяла да се сдобие с него, напомняйки на брат си, че като дете той е обещал да не забравя какво е станало. Първоначално младежът смята, че сестра му е психично болна и опитва да й помогне. Уви, думите й се оказват самата истина и скоро двамата отново попадат в ужасяващите илюзии, създадени от Огледалото…

oculus-1

“Огледалото” има интересна идея и работи гадничко по психиката на зрителя, като размива границата между реалност и психоза, така че накрая жертвите на Огледалото остават под пълната му власт. За жалост обаче, макар и под два часа, времетраенето се точи бавно и мъчително, а филмът никога не успява да надскочи едната зловеща атмосфера и да стане наистина интересен. На някои ще прозвучи скандално, но руският филм е по-добър и показва, че невинаги е необходимо до безкрай да усложняваш иначе прости истории.

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор