Нощно шоу

night show richard laymon

“Нощно шоу” е последната книга на Ричард Леймън, която намерих издавана на български и искрено се радвам, че не открих първо нея, в противен случай надали щях да продължа с творчеството на автора. Идеята на сюжета е добра, а стилът на автора както винаги стегнат и ясен, но въпреки това цялостното изпълнение не ми хареса.

Дани е успешна млада жена, която се занимава със специални ефекти за филми на ужасите, като е стигнала такова ниво, че я наричат кралица на жанра. След като е открила готино гадже в лицето на мъжествения Джак, всичко за нея изглежда перфектно, докато в живота й не навлиза Тони, луд младеж, който обича да плаши хората и започва да я следи. Тони обаче не подозира, че по петите му е Линда – едно от момичетата, което е уплашил. Сега тя жадува за мъст…

Леймън по принцип пише така, че да ти е интересно да четеш книгата, но този път не му се получи. Заплахата от страна на Тони към Дани е неприятна, но на ниво откачен комшия, не да движи цял роман. Линда от друга страна е наистина чудовищна, но изглежда авторът й симпатизира, което убива напрежението и е яко дразнещо.

Като цяло, “Нощно шоу” е книга, която спокойно можех да пропусна. Много слаб трилър, който е далеч от “Къщата на Звяра”, “Плът” и в “В тъмните гори”.

Оставете отговор