Норио Уакамото

Norio_Wakamoto

Норио Уакамото е японски актьор и озвучител, известен най-вече със злодейски роли.

Уакамото е роден на 18-ти октомври 1945-та година в Шимоносеки. Интересно е, че преди да стане актьор, той е работил като полицай в Токио. Гласът му е подходящ за отрицателни роли той изпълнява предимно такива в кариерата си.

Норио започва да записва още в края на 70-те години и е активен и до ден днешен. Той участва в редица култови анимета като Violence Jack на Го Нагай, Yoroiden Samurai Troopers, Legend of the Galactic Heroes, Sailor Moon, Dragon Ball Z, Cowboy Bebop, Berserk.

shining saotome

През 2001-ва година той печели ролята на Саотоме от Uta no Prince-sama и така успява да запише голяма роля, която може да се възприеме като положителна. Две години по-късно обаче той се връща в амплоато си на суперзлодей, давайки гласа си на страховития Блек Шедоу от F-Zero: The Legend of Falcon. Кариерата му продължава и след това с култови заглавия като Code Geass, D. Gray-man и Baccano. В четвърта и пета част от поредицата Street Fighter той озвучава зловещия генерал M. Bison, освен това е Йошимицу от по-новите заглавия в друга биткаджийска серия – Soul Calibur. В игрите за “Касълвания” дава гласа си за Дракула.

Норио Уакамото е голям озвучител и макар вече да е в напреднала възраст, наследството му в света на анимето е огромно!

black shadow

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор