Нолан остава начело в бокс-офиса, “Мулан” не успя в Китай

Nolan

Tenet, новият научнофантастичен филм на гениалния режисьор Кристофър Нолан, остана начело в американския бокс-офис и вече минава бариерата от 200 млн долара световни приходи. Филмът, който си позволи да излезе в разгара на пандемията от коронавирус в САЩ, където на ден си заминават по над 1 000 човека, спечели 6,7 милиона долара от американските кина през изминалия уикенд. Общите му приходи в отвъдокеанската страна, заедно с тези в Канада, възлизат на 29,5 милиона, но заедно със 177-те милиона от останалия свят вече са общо 207. Кристофър Нолан ще се надява на това да задържи интереса на зрителите през следващите седмици, независимо от това, че не всички отзиви за последния му филм са положителни. Явно обаче “Уорнър” му имат пълно доверие, тъй като “Жената чудо” е преместена за декември, само седмица след премиерата на “Дюн”, за да не блокира IMAX салоните на “Тенет”.

В това време новият римейк на “Мулан” от Disney не получи убедителна подкрепа от китайската публика и спечели само 23 милиона в Поднебесната империя, където очакванията бяха много, много по-големи. Зрителите от азиатската държава също така посрещнаха с отровни отзиви филма, който сравниха с “китайска храна в западна държава”. Това поставя сериозно под въпрос дали “Дисни” ще могат да си върнах вложенията по него, защото в Щатите пък са сърдити заради отсъствието на дракона Мушу и замяната му във феникс.

“Новите мутанти” остава на добри позиции в седмичната класация по приходи, макар да печели малко пари 2,1 милиона, които стигат за втора позиция и общ резултат от малко под 30 милиона. Все пак поредният “Х-Мен” е малко зад “Мулан”, която вече има 37 милиона, но и това са доста скромни резултати, за които голяма вина носи разбира се и коронавирусът.

Дали Нолан ще успее да продължи да печели в бокс-офиса с “Тенет” и има ли шанс “Мулан” за финансов обрат ще разберем след седмица.

Тагове:  

Оставете отговор