Нов филм на ужасите от Скот Дериксън

На 24-ти юни по кината, поне в САЩ, ще излезе The Black Phone – нов филм на ужасите от режисьора Скот Дериксън, придобил слава в този жанр с класиките Sinister и “Екзорсизмът на Емили Роуз”. Новият му филм е с Итън Хоук в ролята на антагониста и е заснет по романа на Джо Хил – сина на Стивън Кинг.

Фини Шоу е умно, но срамежливо 13-годишно момче, което бива отвлечено от садистичен убиец. Той го затваря в мазето си, където и да вика, няма кой да го чуе. Когато обаче един стар телефон с прекъснати жици започна да звъни, Фини открива, че се е свързал с духовете на предишните жертви на убиеца. И те са готови на всичко, за да направят така, че това, което ги е сполетяло да не се случи и на Фини…

Ако трябва да съм честен, не съм голям фен на Джо Хил, познат ми с друга адаптация по негова книга, “Рога” (Horns), тъй като сюжетите му ми се виждат излишно оплетени и не особено плашещи. Това важи и за този проект, но все пак присъствието на Дериксън намеква, че може да очакваме някакъв минимум качество. Ето го и първият трейлър на филма, тогава, когато се е очаквало, че той ще излезе през февруари:

Тагове:  

Оставете отговор