Нов композитор за “Цар Лъв 2”

lion king concept art

Вторият от новите филми за “Цар Лъв”, заснети с фотореалистична технология, ще разчита на нов композитор! Това е Никълъс Брител, който работи от години с режисьора Бари Дженкинс, избран да ръководи проекта по новата глава от може би най-популярната история на “Дисни”, която ще повдигне завесата над детството на Муфаса и Скар.

“Вече от доста време работим с Бари по филма”, обясни Брител, “макар дори да не знам кога излиза официално. Но това е много голям проект и изисква доста работа.”

“Цар Лъв 2” не е единственият проект на “Дисни”, по който работи Брител, тъй като композиторът е ангажиран още и за сериала “Андор” от вселената на “Междузвездни войни”.

Същевременно Бари Дженкинс, избран да наследи направилия първата част Джон Фавро сподели, че не изпитва напрежение от това, че прави нов филм по обичана сага.

“Аз израснах с тези герои и те означават много за мен”, сподели той по-рано тази година. “Царете не просто се раждат, те стават такива, като преживяват редица събития, с които много хора се идентифицират. От тази гледна точка проектът пасва с това, по което съм работил досега. Така че не чувствам натиск, просто искам да се справя добре”.

Най-успешният филм на Дженкинс досега е драмата “Лунна светлина”, спечелила награда “Оскар” за най-добър филм.

Тагове:  ,

Оставете отговор