Ново издание на класика от Рей Бредбъри

dust ray bradbury

Издателска къща “Бард” предлага на своите читатели ново издание на романа “От прахта родени”, излязъл изпод перото на знаменития майстор на научната фантастика Рей Бредбъри.

Те живеят от векове в легендарна и тайнствена къща. Рядко ги срещат на дневна светлина. Децата им са любопитни и диви, старците са оцелели от древни времена, а някои спят в легла с капаци.

В къщата кипи подготовка за голямо семейно събиране. В нощната тишина се чува тихото пърхане на крилете на
чичо Ейнар. Но очакването е пропито с обреченост. Защото светът се променя, а сянката на смъртта винаги тегне над това особено семейство.

А най-тежкия товар на времето носи Тимъти – тъжното и различно подхвърлено дете. Единственият, който някой ден ще остарее и ще умре. Той трябва да сподели, да запомни и да разкаже всичко…

“Забавен, красив, тъжен и мъдър – един от най-добрите романи на Бредбъри!”, пише за книгата “Пъблишърс Уикли”, а “Бард” определено глезят читателите си, тъй като това е поредното ново издание на класика тази година, което излиза след “Окото на света” от Робърт Джордан и малко преди “Никога, никъде, никой” от Нийл Геймън, което чакаме след седмица. Големият удар обаче може би идва на пролет, когато ще видим издание на “Падането на Гондолин”, последната книга от великия Дж.Р.Р. Толкин за Средната земя.

Тагове:  

Оставете отговор