Ново издание на българското драконче!

bulgarian dragon

С ново издание се сдоби класическото българско фентъзи “Да пробудиш драконче”, дело на големия наш писател Николай Теллалов – Шаркан. То е дело на издателство “Ерове”.

НЯКОГА змейовете живеели на земята сред нас, хората. Били крилати, с блестящи люспи, които огрявали всичко наоколо като слънцето. Но след появата на барута изведнъж всички змейове, самодиви и таласъми се изгубили от нашия свят. И дори да е останал някой от тях нейде на закътано, много потайно ще да е това място. Затова чак до 19 май 1996 година никой не ги бе срещал, нито виждал… докато един млад юнак ненадейно ПРОБУДИ ДРАКОНЧЕ.

Николай Теллалов, роден през 1967 година, е автор на фантастика, от приказна до научна. В книгите си описва светове, в които би желал да живее и в които би поканил на гости всеки любознателен и добросърдечен читател.

“Да пробудиш драконче” има няколко издания у нас и е една от малкото родни книги, които наистина могат да се нарекат “фентъзи класика”. За съжаление по-рано тази година от инициативата “Разказвачът на приказки” изпратиха този предназначен за тийнейджъри роман на по-малки деца, а това бе експлоатирано от политически сили, които обвиниха книгата във вулгарност, нещо неотговарящо на истината. В действителност Теллалов е автор, подкрепящ добротата срещу пошлостта, като злополучният цитат бе изваден от контекст.

Надяваме се новото издание на “Ерове” да запознае едно следващо поколение читатели с магията на Николай Телаллов!

Оставете отговор