Нови книги за игра от “Миранда”

EscapeGame-Pizza_Cover-1

Нови книги-игри, в които решаваш загадки тип Escape Room, излизат на българския език благодарение на “Миранда” – едно от водещите издателства за детска литература в България.

В “Операция Пица” заедно с твоя верен помощник, робота Дизет-13, се телепортираш в Неапол, Италия 1889 година. Там майсторът готвач, създал пица „Маргарита“, съвсем скоро ще бъде отровен от завистлив съперник… Само след няколко минути ще бъде твърде късно! Твоята мисия е да откриеш в ресторанта на съперника отровното ястие и да го замениш с безопасно. След което да избягаш, преди пространствено-времевият портал да се е затворил!

В “Кой открадна Мона Лиза” си се телепортирал в Лувъра в Париж, където през една септемврийска нощ на 1994 г. прочутата картина „Мона Лиза“ („Джокондата“) всеки момент ще бъде открадната от една неприятелска агенция… Твоята мисия е да откриеш маршрут до изложбената зала, в която е „Мона Лиза“, без да те усетят. Ако крадецът вече те е изпреварил, трябва на всяка цена да го догониш. А после и да избягаш от Лувъра, отново преди пространствено-времевият портал да се е затворил.

В книгите ще намериш:

 • Поредица от загадки, които ще поставят на изпитание твоята логика, наблюдателност и дедуктивно мислене.
 • Игра за време! Според избраното ниво на трудност ще разполагаш от 30 до 60 минути, за да избягаш.
 • Кутия с инструменти. Предмети за изрязване, които ще ти помогнат в твоята мисия.
 • Подсказки и решения. Ако се затрудняваш, Дизет-13 ще ти помага да напредваш.

“Операция Пица” и “Кой открадна Мона Лиза” вече са по книжарниците в страната. Приятна игра!

Escape-Game_Mona-Liza__Cover-1

Един коментар за Нови книги за игра от “Миранда”

 • Alexander  :

  От същото издателство се появи още “Джуджето, прасенцето Стафидко и Таде” – книгата със забавни истории на унгарската писателка Агнеш Балинт, илюстрирани от любимия на много поколения деца художник – Владимир Сутеев.

  В една хладна октомврийска вечер вятърът отвял шапката, под която живеело Джуджето, и то останало без подслон. За късмет, намерило на полето голяма тиква, на която синигерите били изкълвали сърцевината. То си направило прозорче и врата от кора на дърво, остъклило прозореца с парче счупено стъкло, направило печка от глина и комин от тръба и заживяло в тиквата.
  Един ден се появил неканен лакомник, който се опитал да отхапе парче от къщата. Това било малкото, бездомно и гладно прасенце, наречено Стафидко. Доброто Джудженце се съжалило над него и го приютило в дома си.

  „Джуджето, прасенцето Стафидко и Таде“ съдържа 10 весели истории за приятелството и приключенията в необикновената къща тиква, за пакостите и хитрините на непослушния Стафидко, за мъдрите поуки на Джудето и съветите на леля Врана. От тях децата ще научат колко е важно да си помагаме и да се грижим за приятелите си, да бъдем честни и добри.

  https://miranda.bg/shop/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/%d0%b4%d0%b6%d1%83%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bd%d1%86%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%84%d0%b8%d0%b4%d0%ba%d0%be-%d0%b8-%d1%82%d0%b0%d0%b4%d0%b5-%d0%bc/

Оставете отговор