Нови герои и предизвикателства в Bakuten!

mashiro

Третият епизод от спортното аниме Bakuten (на английски Backflip, което ще рече задно салто) бе излъчен тази вечер в Интернет и бързо-бързо се сдобива с новина и в Цитаделата, с която продължаваме традицията да отразяваме заглавията от японската анимация, привлекли интереса ни.

Младият гимнастик Шотару Футаба е успял някак да овладее задното салто, но сега бързо трябва да се научи как да стои изправен на ръце, нещо, което го затруднява необичайно много. В това време треньорът на отбора му вика състезатели от друго училище на обща тренировка и той силно се притеснява да не се изложи. Не щеш ли обаче, докато се мъчи да застане на ръце в парка, той попада на мистериозно малко момче с уникални умения…

Трябва да кажа, че се съмнявах дали ще мога да се запаля по друга спортна история след Sk8 the Infinity и Skate-Leading Stars, но ето, че това се случи с Bakuten! Причината е в доброто чувство, което сюжетът носи, а основна заслуга за него има симпатичният Футаба, който е много мил и трогателен. Новият персонаж Маширо също е интересен и намеква за страхотна бъдеща конкуренция в следващите епизоди, която обаче не вярвам да се изроди в открита вражда. Това е човешка, топла приказка, която мисля с удоволствие да продължа да следя.

Тагове:  ,

Оставете отговор