“Новите Приказки от 1001 Нощ” от Ейдриън Уейн и Робърт Блонд

“Новите Приказки от 1001 Нощ” от Ейдриън Уейн и Робърт Блонд

“Коприна в Нощта”

Aвтор: Sparhawk

Това е първата издадена у нас книга-игра от доста години насам и е дело на изтъкнатите майстори на жанра Ейдриън Уейн и Робърт Блонд, които стоят зад популярни проекти като “Варварския Бог”, “Принцът на Алкирия”, “Олтарът на Тъгата” и още много други, които плениха тийнейджърите в началото и средата на 90-те години.
Сега те се завръщат на пазара с ново, дръзко приключение вдъхновено от богатата история и митология на Близкия Изток. За разлика от един от предишните проекти на тандема, “Синът на Пустинята”, където беше наблегнато на приключението за сметка на достоверността, този път тук всички имена са действително арабски (плод на знанията на Уейн) и всичко е много по-живо и реално.
Играчът в книгата може да избира между 5 героя, всеки от които си има силните и слабите страни. А след това, ще трябва да помогне на героя да оцелее в един арабски град, пълен с безмилостни убийци и ужасяващи чудовища в продължение на 450 епизода. За отбелязване е факта, че в играта нито веднъж няма да срещнете шанс – всичко, което се случва е плод на вашите решения.
Играта е трудна и може да умрете доста пъти, докато стигнете до победния край, който обаче само раздразва любопитството на читателя към следващото томче, “Господарят на Кошмарите”.
В заключение – завладяващо приключение, което има потенциала както да върне някои от старите фенове, така и да запали нови. И всичко това на символичната цена от 2лв. и 50 стотинки. Авторите сами са издали книгата си.

Оставете отговор