Новите книги на “Горната земя”!

gery yo adorable

Както вече знаете, “Тримата вълшебници и Златното руно”, моята пета самостоятелна книга (освен това съм още съставител на 5 сборника и имам участие в други 7) вече излезе на книжния пазар, но тя далеч не е единственото, което ателието за детски книги “Горната земя” предлага на читателите си за Коледния сезон. Ето кои са другите заглавия, всяко от които заслужава вниманието ви!

  • “Просто няма какво да се случи” от Гергана Йоханова

Вероника е истински нинджа. Бащата на Вероника пък е майстор на източните бойни изкуства, самурай и романитик. Той връща семейството си от София в своето родно градче. Идеята е всички да живеят сред зелени хълмове и тонове природа. Решението на родителското тяло обаче разбива крехкия тийн свят на Вероника. Как една истинска столичанка ще живее в провинцията, а? Никак! Никак… поне докато не опердаши няколко туземци с по една мозъчна гънка и непозволено шавливи ръчички. И никак… поне докато не се запознае с местната футболна звезда Румен. А Румен е як, красив и умен. Оказва се, че нинджата и футболистът са страшен екип по разкриване на стари мистерии и нови техники за целуване. Да, малкият град за мнозина навярно е скучен, защото в него, освен да се влюбиш, просто няма какво да се случи…

Поръчайте от ТУК!

orhideq

  • “Дея-Орхидея и госпожа Маншон” от Петя Александрова

Град София е столица, понеже има сто лица. Деветгодишната Дея познава лицата на родния град, но не само защото нейният татко е учен от Музея за история на София. Дея знае за толкова много софийски потайности, тъй като е приятелка с госпожа Маншон.
Да, да… точно онази мистериозна госпожа Маншон, която е родена през деветнайсети век, а живее в двайсет и първи. Съвсем сериозно! Маншон отлично познава пътя към танствения тунел на времето, който минава под Двореца. Ами да, под Двореца, който се издигана софийския площад „Княз Александър I“ и сега е Национална галерия. Трябва много да се внимава с тунелите на времето, те са опасни и непредсказуеми. В името на любовта и приятелството обаче Дея тръгва на голямо пътешествие и попада право в далечното минало на София. Момичето се озовава в невероятното „Някогато“. И така… Някой да иска да се запознае лично с княжески гавазин? А с Мара Белчева или Иван Вазов?

Поръчайте от ТУК!

  • “Ринглас и боговете близнаци” от Елена Павлова

В тази книга-игра ТИ – да, именно ТИ! – ще поведеш прославения мечоносец Ринглас на мисия за спасяването на миналото, настоящето и бъдещето на неговия свят. Очакват го страховити капани, коварни богове и множество битки и единствено ТИ можеш да му помогнеш да преодолее всички опасности и да събере парчетата от счупения Талисман. От ТЕБ зависи дали Ринглас ще получи наградата, за която мечтае и му се полага: „златото, хубавицата и меча“, или напротив, светът ще рухне под непоносимия гнет на злите богове на Талисмана. Всичко е в ТВОИТЕ ръце!

Поръчайте от ТУК!

ringlas

Оставете отговор