Нова поредица за феновете на “Нощна смяна във Фреди”

kandyland

Нова поредица, вдъхновена от успеха на “Нощна смяна във Фреди” привлече вниманието на феновете! Става дума за Kandyland, проект за видеоигра, в която твоят герой трябва да се измъкне от увеселителен парк, населен от страховити роботи, раздвижвани с аниматроника. Някога те са били любими герои от детството, но нещо се е объркало. Трейлърът изглежда епичен:

Играта трябваше вече да е излязла, но както често става с проекти, събиращи финансиране от феновете по Patreon, има забавяне. За сметка на това обаче е планирано излизането и на уеб сериалче, като първата малка част вече е готова и е страшно интригуваща:


Приликите с “Нощна смяна във Фреди” се набиват на очи, макар според мен да се усеща влияние и от друг подобен филм, неофициалната и за мен не особено сполучлива адаптация “Увеселителен парк на ужасите” с Никълъс Кейдж. За разлика от нея обаче, емоцията в Kandyland изглежда силна като в истинската история на Скот Коутън. Това не е случайно, тъй като авторите от Golden Lane Studio са известни със страхотен фен сериал по “Нощна смяна във Фреди”, в който играчките са инфектирани от уродлив, подобен на Пришълеца организъм. Той е излязъл преди пет години и има милиони гледания:

Излизането на всички тези проекти не е изненада. След появата си през 2014-та година “Нощна смяна във Фреди” се превърна в истински феномен, като създаде вселена от няколко игри и безброй фенски проекти, като прочутите VHS касети, които лесно се намират в YouTube и разказват различни страшни истории от обсебената пицария. Появиха се и опити за копия на сюжета като не особено сполучливия Banana Splits, но без да могат да се похвалят с кой знае какво. Официалната филмова адаптация обаче се превърна в най-успешния проект на продуцента Джейсън Блум, известен с поредиците си “Коварен капан”, “Греховен” и “Паранормална активност”, а в момента се работи по втора част, в която да се завърнат актьорите от първата Джош Хъчерсън и Матю Лилард. Дотогава обаче и други творци ще се пробват на тази писта, като Kandyland изглежда като един от опитите с шанс да бъде успешен.

Един коментар за Нова поредица за феновете на “Нощна смяна във Фреди”

Оставете отговор