Нова книга от света на “Игрите на глада”

balada za poyni ptici

В края на миналия месец на книжния пазар се появи “Балада за пойни птици и змии”, нова книга в света на поредицата “Игрите на глада” от Сюзан Колинс. Тя разказва за младостта на бъдещия президент Сноу.

Амбицията го подхранва. Състезанието го движи. 
Но властта има висока цена.

Сутринта на Жътвата, с която започват десетите Игри на глада. В Капитола осемнайсетгодишният Кориолан Сноу се подготвя за този единствен шанс да спечели слава като ментор в Игрите. За някога могъщата фамилия Сноу са настъпили трудни времена и съдбата ѝ зависи от нищожния шанс Кориолан да успее да бъде по-чаровен, по-умен и по-изобретателен от съучениците си, за да стане ментор на трибута победител.

Вероятността да спечели е малка. Пада му се унизителната задача да бъде ментор на момичето трибут от Окръг 12, най-незначителния от всички. Съдбите на двамата сега са напълно преплетени – всяко решение на Кориолан може да доведе до победа или провал, триумф или поражение. На арената битката ще бъде на живот и на смърт. Извън арената Кориолан започва да съчувства на обречения си трибут… и трябва да балансира между потребността си да следва правилата и желанието да оцелее на всяка цена.

Новината за книгата научихме от нашата приятелка Вида Делчева, която има чудесно ревю за романа в сайта “Аз Чета“.

Оставете отговор