Нова книга от младия фентъзи ас Делиян Маринов

Hero Killer

Вчера от печат излезе новата книга от “Хроники на Последното измерение”, фентъзи епос на младия писател Делиян Маринов. Делиян изгря в небосклона на жанра у нас с първите книги за “Последното измерение”, издадени от ИК “Весела Люцканова”, преди да нанесе своя удар със сборника “Последните българи” от хитовата колекция “Дракус”. Отделно от това Дел е участвал и с разкази в антологии като “Мечове във времето”, “Писъци” и “Вой”. За новата си книга Делиян казва:

Година и половина след публикуването на “Последните българи” от печат излиза най-новият ми самостоятелен роман “Убиец на герои”. Всъщност историята не е съвсем нова. Написах я преди цели четири лета, тъй като участвах с нея в един конкурс за фентъзи роман, в който успях да стана един от финалистите, макар и не победител. Хубавите сюжети са като хубавото вино. Трябва им време да станат по-добри, отлежавайки. Точно заради това не бързах с “Убиец на герои”, който претърпя множество редакции и корекции от всякакво естество преди да придобие окончателен вид…
За тази творба мога да говоря много, но също така – тя също може да говори много за мен, тъй като в нея вложих изключително много емоции и разсъждения. Много хора заклеймяват фентъзито като несериозен жанр, но това, което ме влече в него е свободата. А има идеи, които най-добре се изразяват извън рамките, които доста други жанрове налагат. И макар действието тук да се развива в един приказен и измислен свят съм се придържал към проблемите, които разтърсват реалността, в която живеем. И която споделяме.
Главният фокус в “Убиец на герои” е малкият и незначителен човек. Засега ще кажа само това, а нататък ще публикувам кратки откъси и още информация.

Книгата ще има и традиционно разпространение, ще рече по книжарници, благодарение на издателство “Монт”. Ако искате да си я вземете с автограф обаче, може да го направите, като се свържете с автора във “Фейсбук” – Дел е отворен и за това да поеме куриерските разходи, и за лична среща. Пожелаваме успех на “Убиец на герои”!

dellian full cover

Оставете отговор