Нова книга от класическата поредица “Xanth”!

just right xanth

От днес на книжния пазар в Щатите може да се намери Jest Right, книга 43-та (!) от хумористичната фентъзи поредица Xanth на вече доста възрастния ветеран на жанра Пиърс Антъни.

Около Джес винаги е забавно, тя е прокълната никой никога да не я възприема насериозно. Но съмнителната й дарба се оказва полезна, когато тя среща красавеца Магнус. Той обещава, че ще се преструва как я приема насериозно, ако тя се присъедини към пътуващия му цирк.

Преди това обаче те трябва да се срещнат с Добрия магьосник. Той ще им услужи с Огнената си лодка да обиколят царството, стига да му направят услуга. Бедата обаче е, че той не може да си спомни каква точно. Нещо свързано с кошмари, кобили и няколко бъдещи принцеси.

Докато Джес и Магнус се опитват да разплетат загадката, те откриват истинската си мисия – да опазят Ксант от гигантска птица…

Макар да не е превеждана у нас, поредицата “Xanth” на Пиърс Антъни, започнала през 1977-ма година с A Spell for a Chameleon, е една от най-популярните фентъзи серии на всички времена, сравнявана с “Белгариад” на Дейвид Едингс и “Светът на Диска” от сър Тери Пратчет. Стискаме палци някой наш издател да публикува поне първите три части, които са с много високо качество.

Тагове:  

Оставете отговор