Нова книга от голям наш автор

zhiv-do-poiskvane-kuncho-kojuharov-iztok-zapad

Нова книга от големия наш фантаст Кънчо Кожухаров е излязла на пазара у нас благодарение на издателство “Изток-Запад”.

За нея психоналитикът Давид Йерохам пише:

“Жив до поискване“ издига на нови висоти насладата от четенето. В най-радостната и светла книга на ХХI век Кънчо Кожухаров ви омайва с магията на словото – с няколко думи създава светове, изстрелва фойерверки от афоризми, смесва в едно преживяно и фантазия. Накратко: България отново има разказвач от световна класа.

Книгата ме разнищи. Четох я до три и половина сутринта. Някои истории са от време, което винаги ми се е виждало сиво и бездуховно. Да, но се оказва, че духът е останал свободен, творчески, дързък“.

Според режисьорът Николай Акимов:

„Писател, преводач, сценарист, разследващ журналист, анализатор, спортист, мислител – и всичко това в една добре подредена и структурирана книга, която те кара да се замислиш и вълнуваш. Не мога да определя какъв е жанрът ѝ, но Кънчо Кожухаров владее и него“.

А поетът Димитър Христов казва:

„Книгата доставя радост и наслада – интелектуална и естетическа. Тя е жанрово и сюжетно колоритна, мъдра и ексцентрична и превръща антиутопията в инструмент за изследване на вътрешния свят на търсещия човек“.

Кънчо Кожухаров е едно от емблематичните имена на жанра у нас, като феновете от по-старото поколение го помнят и като сценариста на комиксите по “Властелинът на пръстените” в списание “Дъга”. Пожелаваме успех на новата му книга!

Оставете отговор