Нова книга-игра от Иън Ливингстън

shadow of the giants

Майсторът на книгите-игри Иън Ливингстън обяви излизането на ново заглавие от поредицата “Битки Безброй” или както е на английски Fighting Fantasy. Тя се казва Shadow of the Giants (“Сянката на великаните”) и излиза по случай 40 години от публикуването на “Магьосникът от огнената планина”, първата книга от “Битки Безброй”, продала милиони бройки по целия свят.

Ливингстън бе любим автор на моето поколение деца през 90-те години, а радостното е, че благодарение на издателство “Гени-Джи” творчеството му се превежда и до днес, като на фона на съвременните политкоректни истории прави впечатление с яките си и епични сюжети в класически фентъзи стил. През миналата година “Пристанището на гибелта” излезе у нас и си спечели номинация в класацията ни за Книга на годината от годишните награди на клуба, а по-рано тази година на пазара се появи и “Асасините на Алансия”. Издателят Георги Чунев вече обяви, че се надява да успее да преведе и новата книга, стискаме му палци!

Един коментар за Нова книга-игра от Иън Ливингстън

  • Alexander  :

    Оказва се, че книга-игра ще пише и съавторът на Иън за “Магьосникът от огнената планина” Стийв Джаксън – Secrets of Salamonis.

Оставете отговор