Неукротимият: Живият мъртвец

The_Living_Dead

“Живият мъртвец” е китайски филм на ръба между фентъзито и ужасите и част от поредицата “Неукротимият”, която на свой ред е адаптация на популярния уеб-роман Mo Dao Zu Shi, по който има направено и аниме. Въпреки всичко това, филмът може да се гледа и самостоятелно.

Никой не смее да запали огън вечер в китайския град Фуфън. Падне ли нощта, всяка светлина на пламък привлича гладен зъл дух, който изпива жизнените сили на жертвата и остава зад себе си съсухрени трупове. Изглежда, че няма кой да помогне на местните хора, докато в града не пристига Уън Нин, заклинател с опит в такива случаи, обичащ да повтаря, че на света в крайна сметка има само един призрак – този на страха. Заедно с младия си помощник Лан Сизъй, той решава да разплете случая, но скоро се оказва, че си има работа с нещо по-лошо от обикновено обсебване…

untamed duo

Когато навремето пробвах да гледам сериала “Неукротимият” (The Untamed), всичко ми се видя доста бутафорно и му дадох пас. Този филм обаче ме накара да се усъмня в правотата на решението си, тъй като е добре направен. Интересно ми беше, че въпреки средновековната обстановка и цензурата в Поднебесната империя, екипът зад проекта е успял да изгради доста сносна атмосфера на ужаса, а още по-приятно ми беше това, че не са се задоволили само с това, а са изградили наистина интригуващ сюжет, който става особено драматичен в заключителната си част, когато се разкрива обратът в сценария.

“Неукротимият: Живият мъртвец” е много добър фентъзи хорър, който си заслужава вашето внимание. Затова не се чудете, а го намерете си го пуснете!

Ревю на Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор