“Нетфликс” разкриват произхода на света във “Вещерът”

witcher handsome

Netflix ще разкрият произхода на фентъзи света, създаден от Анджей Сапковски за поредицата “Вещерът”. Новата история ще се казва “Кървав произход” (Blood Origin) и ще се развива 1 200 години преди събитията от първия сезон на сериала, като разказва за изгубените във времето легенди за първия Вещер и начинът, по който световете на хора, елфи и чудовища са се слели в един.

“Цял живот съм бил фен на фентъзито и съм повече от развълнуван да разкажа историята за Кървавия произход на Вещера”, призная Деклан де Бара, който след като направи сценария на един от епизодите в първия сезон, става изпълнителен продуцент на новата поредица. “Винаги ми е било интересно как цивилизациите преживяват възход и упадък, как науката и изкуствата процъфтяват преди падението си и много знания се губят за къс период от време. “Вещерът: Кървав произход” ще разкаже историята на елфическата цивилизация преди рухването й.”

Писателят Анджей Сапковски, създал света и поредицата на “Вещерът”, ще продължи да служи като консултант на “Нетфликс” и е повече от доволен от развитието на събитията:

“Вълнуващо е, че светът на Вещера се разщирява. Това бе планирано от самото начало. Надявам се да се появят нови фенове, които да си купят книгите ми!”

Новият сериал ще се снима във Великобритания, там, където работят и по втория сезон на оригиналното шоу на “Нетфликс”.

Тагове:  

Оставете отговор