Нерегулярните – Сезон 1

Irregulars-official-trailer

Скъпи фенове на Цитаделата, за мен е удоволствие да пристъпя към това ревю тъй като ме върна доста назад, в годините когато западните сериали преобладаващо красяха моята виртуална видеотека. На български тази продукция е преведена като Нерегулярните, което може да ви се стори странно, но при положение, че такъв е официалният превод следва да го приемем. Нерегулярните разказва историята на група хлапаци, които без да искат се забъркват в битка със зли сили, решени да завладеят нашата вселена. Действието се развива във Викторианска Англия, което придава особено готически привкус на цялата атмосфера. Това е и първият значим пробив на младия англичанин Том Бидуъл, който режисира продукцията като черпи вдъхновение от творчеството на сър Артър Конън Дойл.

Screen-Shot-2021-03-15-at-9.08.34-AM

Дяволът е дошъл в Лондон! С този отчаян вик великият детектив Шерлок Холмс се втурва в кабинета на своята дясна ръка доктор Уотсън. И наистина, в столицата на Британската империя започват да се случват странни неща. Полицията намира изядени трупове, хората разказват за зловеща фигура, която призовава птици, а децата за огромна вещица, която броди по улиците и краде приятелите им. В тези условия Шерлок захвърля обикновените случаи, върху които е работил цял живот и двамата с Уотсън започват да разследват престъпления със свръхестествен характер. Скоро дуото разбира, че това не е по силите им, но е вече прекалено късно. Злото вече е отприщено и няма кой да го спре.

article_aligned@2x

Лео е главният герой в сериала. За запознатите с историите е ясно, че това е всъщност принц Леополд – първородният син на кралица Виктория и престолонаследник на Британия. Изтънчен и възпитан, Лео израства, свикнал с мисълта, че негов свещен дълг е един ден да стане крал. Но въпреки че израства сред привилегии, младежът носи тежък кръст – той е болен от хемофилия (коварно заболяване, което не позволява на кръвта да се съсирва). Когато научава, че всяко едно нараняване може да е фатално за сина й, кралицата забранява на Леополд да напуска двореца. Когато навършва пълнолетие принцът успява да измоли от майка си разрешение да се разходи из Лондон с пищната си карета. И точно тогава, на улицата, той среща момиче, в което се влюбва от пръв поглед.

https---prod.static9.net.au-fs-f2389cda-5f15-4a08-92a1-1a45f89c84b8

Шерлок Холмс и д-р Уотсън едва ли имат нужда от представяне. В този сериал някои от вас могат да ги намерят за по-странни, отколкото в книгите, но аз лично останах доволен от ролите им. Когато научават за злощастията, сполетели Лондон двамата се втурват за да разплетат зловещите престъпленията, които тревожат поданиците на кралицата. След като разбират, че на Короната не й пука много за това какво се случва в столицата й, двамата поемата инициативата изцяло в свои ръце. Скоро се натъкват на случай, който окончателно им разкрива кой или по-скоро какво стои зад вълната от насилие, заляла града.

intro-1617144313

Бий е сираче, отгледано от монахини след като майка му и баща му го изоставят в един от големите манастири край Лондон. След като навършва пълнолетие, Бий излиза на улицата и намира приятели, с които започва да изкарва прехраната си, работейки обща работа за богатите лондонски търговци. Скоро тя се запознава с д-р Уотсън, който й предлага да работи за него. Докторът й обяснява, че задачата й не е лека – да проникне в Ордена на Светлината, който обединява едни от най-заможните и влиятелни хора в Лондон. Приемайки това предложение, Бий влиза в лабиринт, от който никога няма да успее да се измъкне.

irregulars-season-2

Силно препоръчвам сериала на всички, които искат да се запознаят с една интригуваща и същевременно – непретенциозна история, в която липсва натрапчивият дух, който диктува правилата в западното кино днес. Тази история е всичко онова, което много от сериалите за ловци на демони се провалиха да направят. И макар на някои героите да се сторят прекалено перфектни, това е част от чара на Нерегулярните, в който почерка на сър Дойл се усеща доста осезателно.

Ревю на д-р Искрен Иванов

Оставете отговор