Наш майстор на жанра със сборник разкази

pero ot akula

От няколко дни на книжния пазар у нас може да се намери антологията с фантастични разкази “Перо от акула” на  Кръстю Мушкаров, спечелил през 2017-та година наградата на Цитаделата за Български герой с Риналу от “Сълзите на дракона”. Новият му сборник е дело на издателска къща “Многоточие”.

Кръстю Мушкаров е инженер по информационни технологии. Автор е на романите “Мъртва магия” и “Сълзите на дракона”, на много разкази и стихотворения. Пише предимно фентъзи и научна фантастика, защото тези жанрове дават най-голяма свобода за полета на въображението както на автора, така и на читателите.

Между любимите му писатели са Айзък Азимов, Артър Кларк, Клифърд Саймък, Станислав Лем, братя Стругацки, Урсула ЛеГуин.

Сюжетите на Кръстю Мушкаров акцентират върху ненасилието, преодоляването на враждебността и изграждането на доверие и приятелство. В борбата си със Злото героите му често попадат в напрегнати и динамични схватки и преследвания. Налага им се да решават и различни загадки, което още повече въвлича читателя в историята.

В настоящия сборник са подбрани 25 от най-увлекателните разкази. Може да си го закупите от книжарници “Хеликон” или лично да попитате автора за бройка във “Фейсбук“. Желаем успех на г-н Мушкаров, заслужава го!

pero ot akula cqloto

Оставете отговор