Наше фентъзи в духа на Сандерсън

boris kan

Ново българско фентъзи в духа на Брандън Сандерсън ще излезе на книжния пазар у нас! Новината бе съобщена от Христо Блажев в социалните мрежи. Книгата е дело на автора с псевдоним Борис Кан, а художник на корицата е Петър Пенев.

Анаранд’арис е обречен свят-листо, застинал несигурно между двата първоизточника на сътворението – вселенското Цвете и всепоглъщащия Хаос. От четири хилядолетия единственото, което опазва този крехък свят от унищожението, е изгубеният артефакт Сърцето на Анаранд. Но времето на това откупено с кръв и саможертва съществуване изтича…

Каел Ворат, комит на най-северната област на царство Кириадор и пазител на Границата с Пустошта, е измъчван от тревожни сънища. В тях е преследван от своя смъртоносен блян – пламенна червенокоса красавица, която в миналото безмилостно се е опитвала да отнеме живота му. Нещо повече от смъртна жена, от десет години тя лежи в мъртвешки покой в криптата под замъка му, пронизана не за пръв път от собствения му кинжал. Скоро магията, която я сдържа в покой, ще се изчерпи и тя отново ще възкръсне, гневна и жадуваща да поднови преследването.

Но това е тревога за бъдещето. Каел си има по-голяма грижа. Брат му изпраща зов за помощ и комитът трябва да остави своето владение и да поеме на опасно приключение, в което врагове го дебнат на всяка крачка.Каел се озовава в центъра на древен конфликт и по следите на мистериозна конспирация срещу света и неговите устои. Той ще трябва да постави под въпрос собствената си същност, за да разбере истини, които хилядолетия наред са останали скрити.

А любовта? Тя убива по-сигурно и от омразата в този обърнат свят, в който Доброто и Злото не са това, което очаквате…

Издава “Сиела”.

Оставете отговор