Наследниците на Ричард Адамс си връщат правата върху “Хълмът Уотършип”

watership video

Наследниците на писателя Ричард Адамс са си върнали правата върху романа “Хълмът Уотършип”, осъждайки американския продуцент Мартин Розен, направил оригиналната анимация от 1978-ма година. Розен трябва да им плати близо 100 000 долара за аудио книгата по романа, която е направил, както и за новата адаптация отпреди няколко години, за която е отстъпил правата на “Нетфликс” и ВВС.

“Семейството ни има задачата да опази правата на “Хълмът Уотършип” и есенцията на това, което татко е създал”, заяви Джулиет Джонсън, дъщерята на Ричард Адамс. “След много години опити да се разберем направо с Розен, сме доволни от решението на съда”.

Мартин Розен, предвидимо, бе на друго мнение.

“Четирийсет години се разбирах чудесно с Ричард Адамс”, заяви продуцентът. “Жалко е, че наследниците му не мислят така”.

“Хълмът Уотършир” е приказната история за група зайци, които търсят нов дом след като старият е унищожен. Книгата два пъти е излизала на български, а оригиналният филм е една от най-успешните британски анимации на всички времена. Дано споровете около правата на Адамс не помрачат светлото наследство, което това произведение е оставило.

Оставете отговор